האם היית יוצא לחצות את האוקינוס בסירה קטנה? בואו נדבר על מה שלא מלמדים אתכם בבתי ספר לניהול!
אם היו אומרים לך שאתה צריך היום לצאת למסע צליחה של האוקינוס בסירה קטנה. המסע יקח חמש שנים בדיוק, אבל סיכויי ההשרדות שלך הם 30%?
אם במילים אחרות היו אומרים לך שהסיכוי שלך לטבוע במסע הצליחה הזה הוא 70%, היית יוצא לדרך?
רוב האנשים לא היו יוצאים למסע כזה. אלא אם כן הם אחד מהשלושה או כולם ביחד:
• הרפתקנים באופן מיוחד,
• או משוגעים,
• או מספיק בעלי ידע וניסיון בצליחת אוקינוסים.
כ- 45,000 עסקים קטנים בישראל בלבד, יוצאים למסע הצליחה הזה כל שנה . מסע צליחה מסוכן ותובעני ביותר, שבסופו שורדים כ-13,500 עסקים. 31,500 ! טובעים בדרך. רוב האנשים לא ינסו לצאת למסע הזה , ויתייגו את החוויה כטראומטית ואחת שאין לחזור עליה.
כמעט כל מי שלמד מנהל עסקים בעברו, או מעוניין בהקמת עסק נתקל בדרכו במונחים ובמושגים מעולם הניהול שכולנו מכירים או לפחות שמענו עליהם. (אם, לא שמעתם עליהם ואתם בכל זאת בעלי עסק או מתכוונים להקים עסק, אז המלצתי היא לרוץ וללמוד את המונחים האלה) אסטרטגיה עסקית, נקודת איזון, דוחות כספיים, תזרים מזומנים, תכנית עסקית, מיצוב מוצר, פילוח שיווק, עוד ועוד.. בעוד שאלה מאוד חשובים וכבודם במקומם מונח, מדוע אם כן הרבה מאוד עסקים שיודעים את כל זה בכל זאת, נכשלים? מדוע בעלי עסק או עצמאיים, מהר מאוד זונחים את כל ההבטחות שהבטיחו לעצמם כשהקימו את העסק. מה באמת קרה לניהול תזרים מזומנים כראוי, יישום אסטרטגיה עסקית הלכה למעשה, או ניהול נכון של העסק? מה באמת קורה לבעלי העסק בהמשך דרכם , ולאן כל העסקים הקטנים האלה נעלמים? בואו נחשוף את המסתורין האמיתי מאחורי כישלון העסקים הקטנים.
מה קורה לעסקים קטנים ולעצמאים - קצת סטטיסטיקה
לצערינו ולצער הכלכלה כולה, הסטטיסטיקות הן רעות ואכזריות לבעלי העסק הקטן . בעצם אם תחשבו על זה , הן די מפחידות ודי בהתבוננות בהן להרפות את ידם של אנשים שרוצים לצאת לדרך עצמאית . בעצם, לפי הניו יורק טיימס רק 48.8% מהעסקים אכן שורדים אחרי חמש שנים של פעילות. וזהו גם נתון שלא משתנה לאורך שנים.
למה מצבך פחות טוב אם אתה ישראלי?
במדינת ישראל הנתונים אפילו יותר מבעיתים.
על פי נתונים סטטיסטיים של משרד התעשייה והמסחר - רק 30% מבעלי העסקים הקטנים בארץ שורדים את חמש השנים הראשונות!
בואו נבחן את המשוואה הזאת
ישראלי + עסק קטן = סיכוי גבוה לכישלון
אוקי, אז קצת עובדות על הישראלים...
הישראלים הם יזמים מצוינים, בעצם, אנחנו ממוקמים בעשיריה הפותחת העולמית מבחינת יזמות. אבל , ואבל רציני מאוד !
היזם הישראלי נכנס להקמת העסק בהתלהבות רבה, עם המון יצירתיות ואינטואיציה, שוכר משרד, מעסיק עובדים, מוציא כרטיסי ביקור, מפרסם בעיתונים המקומיים. מוחו פורה כרימון, והוא רואה את חלומותיו מתגשמים במהירות ואת העושר הבלתי סופי ממש מחכה לו בפינת הרחוב.
אז מה קורה פה?
מה שמפיל את היזם הישראלי הן בדיוק התכונות שמאפיינות ישראלים בכל מקום בעולם. תכונות כמו חוסר סדר, תרבות "הסמוך",חוסר סבלנות, הם אלה שמובילות אותו לא לחתום על חוזים כמו שצריך, לא לנהל תזרים מזומנים, לא להבין במושגי ניהול של עסק, לא לחשוב בצורה אסטרטגית על העסק. האופי של הישראלי הממוצע מביא לכשלונו כבעל עסק.
רק 30% מבעלי העסקים הקטנים שורדים את חמש השנים הראשונות בישראל!
אבל, אל פחד, אם נסתכל למפלצת בעיניים, נוכל לראות באמת מה גורם לעסקים האלה ליפול.. מה קורה שם בשנה הראשונה שגורמת לכל האנרגיה הטובה של הקמת העסק להתבזבז. ויותר גרוע, מה קורה שם, שגורם לבעל החלום להפסיק לחלום ולברוח לחיי פשרה, חיים שהוא רצה לשנות רק לפני כמה חודשים..עצוב, לחשוב כמה אנשים ניסו, כשלו, וויתרו.
אז מהי הסיבה האמיתית לכשלון של עסק קטן- בואו לנסתכל למפלצת הסטטיסטיקה בעיניים
ישנן הרבה סיבות לנפילתו של עסק קטן. סביבת המתחרים, ניתוח שוק לא נכון, שיווק כושל, מוצר/שירות ללא ביקוש, עובדים לא טובים, חוסר בראייה אסטרטגית קדימה. בעצם, כל מונח ניהולי שתשימו את ידכם עליו שנוהל לא נכון, יכול להביא בקלות מביכה להפלתו של עסק, לגדיעתו של אותו חלום.
אבל, בואו נתחיל לטפס למעלה לסיבה האמיתית- לפסגת הבעיות.
אני אגלה לכם פה סוד, הסיבות האלה הן הסיבות שנראות טוב במאמרים ובספרי הניהול, מילים גבוהות של מנהלי עסקים. מנהלי עסקים שמסמאים את עינינו במילים כל כך גבוהות וכל כך מפחידות, עד שהישראלי הממוצע, נבהל ונסוג.
הסיבה העיקרית לכישלון של עסק היא - חוסר שליטה על העסק!
בואו נטפס עוד קצת למעלה ממש לפסגה , הסיבה היותר אמתית- חוסר זמן!
מה המקצוע האמיתי שלך?
כבעל עסק משלך, בואו נחשוב ביחד מה המקצוע שלך. אני יכולה להגיד לך שכל מקצוע שתגיד, לא יהיה נכון באמת לתאר את תפקידך בעסק.
אם אני אגיד לך שאתה בעצם כבאי..תאמין לי?
כיבוי השריפות- תיאור קולע ומדויק על רוב בעלי העסקים הקטנים.
בואו נדבר על הכבאים ונתאר יום ממוצע בחיי הכבאים.
הכבאים אינם יודעים איך יראה היום שלהם ולכן,הם בעמדת המתנה, לפתע הם מקבלים קריאה, הם רצים במהירות ועולים על הכבאית בקול תרועה וסירנות, מגיעים למקום השריפה לפעמים באיחור, משתמשים בכל האמצעים והכוח לכבות את השריפה, וחוזרים שוב לנקודת ההתחלה עד לשריפה הבאה.
משריפה לשריפה האנרגיות שלהם מתדלדלות והם נהיים חלשים יותר, במהלך היום הם כבר מקווים שלא יהיו עוד שריפות לכבות אבל לא יכולים באמת לדעת.
ככל שיהיו יותר שריפות, ככה תשאר אדמה חרוכה יותר..
בדוק את עצמך : האם אתה כבאי?
האם אתה?
1. מנחש בערך כמה הוצאות היו לי.
2. מנחש בערך כמה הכנסות היו לי.
3. שוכח לשלוח חשבוניות בזמן.
4. מאחר לפגישות או לא מוכן מספיק אליהן.
5. לא עומד בזמנים.
6. מוותר על הכנסות ועושה דברים על הדרך בחינם.
7. מתמחר נמוך ומתפשר עוד.
8.לא מגייס מספיק לקוחות.
9. לא משקיע זמן בתכנון קדימה.
10. כל התשובות נכונות.
ומה אם היינו אומרים לך שיש לך בעצם סיכויים מצויינים לצלוח את האוקינוס בסירה הקטנה הזאת. לא של או 30% אלא אפילו של 80% או 90% ואפילו יותר. ומה אם הסירה הקטנה והרעועה שלך היתה הופכת לסירת מירוץ משוכללת שמסיעה את עצמה?
אז, היית יוצא למסע כזה?
לפיתוח כלים ואוטומציה של עסק קטן כנסו לתוכנה לניהול עסק או פיתוח אפליקציות ווב וסלולר
לקריאת מידע נוסף שישנה את תפיסת העולם שלך לגבי ניהול עסק, ולהורדת תוכנות חינמיות לניהול עסק,